aarrow-animation-downarrow-background arrow-down arrow-left arrow-rightarrow-upcheck check chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closepause-solidplay-arrow plusradio search-glass third Video bekijken

Opvallen met jouw campagne

Je wil iets bereiken. Iets bekendmaken, promoten, gedrag veranderen of je doelgroep overtuigen en activeren. Dat kan met een goede campagne, een opvallend campagneconcept en de juiste tactiek. Van bewustwordingscampagnes tot gedragsveranderingscampagnes. Wij ontwikkelen campagnes die jouw doel bereiken. Verspreid je boodschap met een sterke campagne!

Echt en soms een beetje gek

Een goede campagne is authentiek en creatief. Valt op. Tegenwoordig natuurlijk best een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. We kijken goed naar wat je precies wil vertellen, je doelgroep en de juiste tactiek. Soms komen we met een bizar idee. Kun je tegen, toch?

Boodschap en uitstraling

Er zijn verschillende soorten campagnes. Natuurlijk afhankelijk van je doel. Elke campagne starten we met een uitvraag. Waar heb je een campagne voor nodig, wat wil je bereiken? Onze denkers en doeners zorgen daarna voor een heldere boodschap, de juiste uitstraling en een plan voor verspreiding. Online en offline. Zodat het doel van jouw campagne wordt bereikt.   

 

Campagnestrategie en -plan

Naast een concept, maken we ook een campagnestrategie en -plan. Met daarin de doelen, soort campagne, doelgroep, boodschap en kanalen. Ook beschrijven we specifieke tactieken en activiteiten binnen je campagne. En er is een helder tijdschema en planning wanneer we wat gaan doen. Tijdens de uitvoering evalueren we regelmatig. 

 

Samenwerking online partner

Ieder z’n vak! Waar wij ons focussen op te gekke concepten, ontwerpen en content, doen anderen dat in de onlinewereld. Een vak apart. We hebben de kennis, maar werken voor de uitvoering bewust samen met een specialistische online partner: Bureau Strak. Zij adviseren mee over de online strategie voor de campagne en doen de uitvoering. Zij monteren alles en evalueren online resultaten. Een fijne samenwerking. Wij geloven dat focus leidt tot kwaliteit. Het beste uit alle werelden! Wij blijven gewoon je contactpersoon.  

Soorten campagnes

 

Branding campagne/ naamsbekendheid 

HIER BEN IK! Je merk staat. Nu wil je dat iedereen ervan hoort. Met een branding campagne vergroot je jouw merk- en naamsbekendheid. In zo’n campagne zorgen we voor de juiste associaties en emoties bij de doelgroep, die passen bij je merk. Dit kan met ads, maar ook met een opvallende en unieke actie. In deze campagne benadrukken we natuurlijk jouw waardepropositie. Je doel is zichtbaarheid, weergaves van en views en bezoeken op je website. 

 

Bewustmakingscampagne  

CHECK DIT! Een campagne kan helpen om mensen bewust te maken van een bepaald probleem of onderwerp. Denk aan een campagne over het belang van recycling. Dit kan mensen helpen om te begrijpen waarom het belangrijk is om afval op de juiste manier te scheiden en te recyclen. In deze campagnes werken informerende middelen, maar ook tactieken als shockeren of verbazen. Je doel is dat zoveel mogelijk mensen je campagne zien.  

 

Promotiecampagne  

KOOP MAAR! Met een promotiecampagne trek je aandacht voor jouw product of boodschap. Perfect als je een nieuw product of dienst wilt introduceren of een event wilt promoten. Je gaat in op de vraag waarom iemand dit product moet kopen of bij dit evenement moet zijn. Je doel is directe conversie: een klik, aankoop of aanmelding. 

 

Gedragsveranderingscampagne  

DOE HET ANDERS! Als je wil dat mensen echt anders gaan doen, heb je het over gedragsverandering. Je campagne heeft het doel dat mensen ander gedrag te gaan vertonen. Denk aan een campagne die mensen aanmoedigt om meer water te drinken in plaats van drankjes met suiker. In deze campagnes is het belangrijk om te kijken naar psychologische factoren. Waarom doen mensen iets wel of niet? Wat weerhoudt ze om bepaald gedrag te vertonen. Onderzoek speelt daarin een belangrijke rol. Je doel is dat mensen zich anders gedragen.  

Met een campagne van VILLA5: 

  • Kun je al jouw ideeën en wensen kwijt in een uitgebreide uitvraag
  • Creëren we een uniek concept (copy en uitstraling) en stemmen die af
  • Kunnen we passende content maken: van video’s en animaties tot podcasts en visuals

  • Maken we een campagneplan waarmee jouw doelgroep wordt bereikt
  • Ben je online en offline zichtbaar, daarin werken we samen met onze online partner Bureau Strak
  • Koppelen we resultaten terug en sturen we bij waar nodig 

Campagnedrang?

Check deze ook ‘ns
Dit is een test
Video bekijken
Bekijk case
Bekijk bericht
Bekijk pagina
Google maps