aarrow-animation-downarrow-background arrow-down arrow-left arrow-rightarrow-upcheck check chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closepause-solidplay-arrow plusradio search-glass third Video bekijken

Je huisstijl en logo
zeggen veel over je

Je kent het wel, je bent op bezoek bij je havermelk drinkende, pilatesles volgende collega. Je loopt door de hal en denkt, ja deze minimalistische designerlamp past nou echt bij Marnick. Trouwens, dat beige kleurtje op de muur ook. De stijl van je huis zegt veel over jou en hoe er naar je gekeken wordt. Dat geldt ook voor de huisstijl ontwerpen van bedrijven en organisaties. Wij vinden de juiste, passende uitstraling voor je merk! 

Wat een plaatje

Ja, jouw logo en huisstijl moeten er absoluut mooi uitzien. Maar ook moet het jouw merkidentiteit versterken. Uitstralen wie je bent. Wij als huisstijlbureau zorgen voor een goede en creatieve doorvertaling van jouw identiteit naar een unieke huisstijl. Eentje die jouw bedrijf een onderscheidend gezicht geeft. En er natuurlijk retestrak uitziet. Een plaatje!

 

Logo ontwikkeling en huisstijl in stijlkaart

In een huisstijltraject ontwerpen we jouw nieuwe logo. Daarbij creëren we een huisstijl. Die bestaat uit beeld- en vormtaal, typografie, fotografie, iconen en kleuren. Kortom, de ingrediënten voor jouw uitstraling. Dit werken we uit in een aantal voorbeeldmiddelen. Wat we opleveren is een stijlkaart waar al deze elementen samenkomen en in zijn vastgelegd. De basis voor de uitrol van middelen in jouw huisstijl.

Zo werkt ’t

 

Stap 1: Intake
We bespreken de wensen voor jullie huisstijl. Daarin vragen een designer en marketingadviseur van VILLA5 jullie het hemd van het lijf. Wie ben je, wat wil je uitstralen, welk gevoel wil je overbrengen en zijn er specifieke wensen of eisen.

 

Stap 2: Uitwerken
Daarna gaan onze designers aan de slag met de eerste schetsen en ontwerpen voor het logo. Daarin maken we ook al keuzes in kleuren.

 

Stap 3: Check-moment
Deze schetsen bespreken we met jullie om te peilen of we in de goede richting zitten. Jullie kunnen hier natuurlijk feedback op geven!

Stap 4: Uitwerking huisstijlkaart
Hierna werken we de huisstijlkaart verder uit. De volgende onderdelen nemen we mee:

  • Logo/beeldmerk
  • Kleuren
  • Fotografie
  • Vormgeeftaal
  • Typografie
  • Eerste doorkijkje in 1 eenvoudig middel waar de stijl in zijn geheel samenkomt

 

Stap 5: Presentatie huisstijlkaart
Hét moment voor jullie. We presenteren jullie de huisstijlkaart. Hierin nemen we jullie mee in de keuzes en de bovengenoemde onderdelen van de nieuwe stijl. We onderbouwen alles goed! Hierna is er ruimte voor feedback en een aanpassingsronde.

 

Stap 6: Klaar! Huisstijl en logo
Daar is-ie: het nieuwe gezicht van je merk! We leveren het logo en de huisstijl op in een huisstijlkaart. En daarbij een map met alle bestanden in verschillende bestandstypen. Dit vormt de basis voor de uitrol van middelen. Hier kan elke vormgever mee aan de slag.

Zo praat je merk

Je positionering wordt nog sterker als naast je uitstraling, ook je manier van communiceren past bij je merk. Hoe je praat. Dit leggen we vast in een copy kaart.

Het perfecte plaatje?

Check deze ook ‘ns
Dit is een test
Video bekijken
Bekijk case
Bekijk bericht
Bekijk pagina
Google maps