Vraag

Ontwerpen voor allerlei middelen, van huisstijldragers tot beursconcepten.

Oplossing

Vaste partner voor vormgeving, een eigen klantteam en persoonlijk ingericht proces.

Resultaat

Een blije klant, die consequent en binnen afgesproken tijd ontwerpen geleverd krijgt van topkwaliteit.

Solar Today, dé solar groothandel voor installateurs. Al jaren verschijnt deze klant met opdrachten in onze mailbox. We zorgen voor ontwerpen die raken, kloppen en opvallen. Van Amsterdam tot aan Madrid. 

Ontwerppartner  

Sinds 2018 werken we in een partnership samen met SolarToday. We maken verschillende grafische ontwerpen. Denk aan beursstands, social mediacampagnes, narrowcasting, bedrijfswagens en verdere uitbreiding van de huisstijl.  

Daarin werken we vanuit VILLA5 met een vast klantteam. Een projectmanager, vormgever en brand owner die de huisstijl bewaakt. Dat werkt snel, goed en vertrouwd. Natuurlijk is er altijd back-up! In een 3-wekelijks overleg halen we de behoefte en vraag op voor de komende tijd. Wij denken daarin creatief en praktisch mee, maken daarna de ontwerpen en bewaken de huisstijl. Als team zorgen we dat er wekelijks geleverd wordt! 

Projectmanager Nynne over de samenwerking: 

‘Het hart van deze opdrachten ligt in onze studio. Als projectmanager zit ik soms letterlijk naast Joey of Tim aan het bureau mee te denken en kijken. Ik wil dat de klant die strakke samenwerking terug kan zien in de kwaliteit van de middelen.’ 

 

De samenwerking, stap voor stap 

Hoe gaat die samenwerking dan? Nou zo: 

Stap 1: aanvraag

De aanvraag van SolarToday komt binnen. Een projectmanager van VILLA5 die gekoppeld is aan SolarToday, bekijkt de vraag, denkt mee en/of stelt hierover vragen als dat nodig is.  

Stap 2: planning

Met SolarToday stemmen we de planning af. We bespreken de deadline, bepalen wanneer de briefing kan worden aangeleverd bij VILLA5 en spreken de eerste opleverdatum af.  

‘VILLA5 is al jaren onze vaste partner op het gebied van branding en huisstijl. Zij kennen ons merk door en door. Na zo’n lange samenwerking, weet VILLA5 ons nog steeds te verrassen met frisse ontwerpen!’ 

Renee Dommerholt, marketingmanager SolarToday 

Van Amsterdam tot aan Madrid

Dit stappenplan is toepasbaar op allerlei middelen. Door de groei van SolarToday creëren we inmiddels ook middelen die internationaal zichtbaar zijn. Zo zijn er stands ontworpen voor beurzen in Madrid, München en Gent. Ook liggen er verschillende brochures op de plank in het Duits, Frans en Engels. Je ontwerpen de grens over, dat is gaaf.

Ook op zoek naar een vaste (ontwerp)partner? Bel of mail!
< Ga terug naar alle cases