aarrow-animation-downarrow-background arrow-down arrow-left arrow-rightarrow-upcheck check chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closepause-solidplay-arrow plusradio search-glass third Video bekijken

Hoe praat je merk?

Hoe je praat en schrijft is per organisatie verschillend. Het is net als bij mensen, afhankelijk van je karakter en wie je bent. In een copy concept leggen we vast hoe jouw merk praat, aansluitend en passend bij je merkstrategie. Dit zorgt voor jouw uniekheid. Daarmee versterk je je positionering!

Zo praat je merk

Met het copy concept leggen we vast hoe je merk praat. Het bevat richtlijnen voor het schrijven van teksten en beschrijft jouw manier van communiceren: de creatieve insteek. Zodat jouw teksten uniek zijn voor jouw merk.

Dit leggen we vast in een praktisch document. We beschrijven het gevoel in communicatie, communicatiepijlers, tone-of-voice, gebruik van je of u en een creatieve insteek passend bij jouw merk. Denk aan de manier waarop koppen uitgewerkt zijn, een rode draad die overal in voelbaar is of creatieve toepassing van quotes. Ook maken we een aantal voorbeeldteksten.

 

Houvast voor iedereen in je organisatie

Het copy concept geeft houvast en consequentie. Iedereen in de organisatie heeft hiermee duidelijke en handige richtlijnen voor communiceren. Zo draag je je merk consequent uit!

Stel, de belastingdienst mailt je met: ‘Hé joh, de tijd begint nu echt te dringen kerel. Rond die aangifte ‘ns af.’ Of Coolblue schrijft: ‘Dank u voor uw aankoop. U hoort zo spoedig mogelijk wanneer we uw product kunnen afleveren.’ Past niet hè? 😉 Dat is de kracht van een eigen copy stijl.
Voorbeeld copy concept Fijnder van VILLA5 2

Een verlengde van je uitstraling

Het copy concept is het verlengde van de visuele uitstraling. Hoe je eruit ziet en hoe je praat vullen elkaar aan en versterken elkaar. Samen zorgen ze voor een nog krachtigere herkenbaarheid van je merk. Jouw identiteit straal je uit in beeld en woord.

Eigen copy stijl?

Check deze ook ‘ns
Dit is een test
Video bekijken
Bekijk case
Bekijk bericht
Bekijk pagina
Google maps