5 tips voor meer bereik op sociale media 

Regelmatig posten

Voor meer bereik is het belangrijk dat je regelmatig iets post. Om het jezelf makkelijk te maken kun je werken met een contentkalender. Met zo’n kalender kun je berichten voorbereiden en hoef je niet wekelijks te denken ‘wat zal ik deze week eens posten’. Herkenbaar? ;). Ook dwingt zo’n contentkalender je om na te denken over welke content je plaatst. Een aanrader is om een strategie te maken voor de content die je plaatst online – zodat je ergens naartoe werkt. Hier kunnen wij je natuurlijk bij helpen!

Geef wat leuks weg!

Iets weggeven of een leuke winactie werkt altijd goed. Laat je volgers je bericht liken en delen zodat ze kans maken op de winst! Zo bereik je ook snel veel nieuwe mensen.

Ga het gesprek aan met je volgers

Voor sociale media is het belangrijk dat je kiest voor tweerichtingsverkeer. Dus: reageer op reacties, stel je volgers vragen, bedank ze als ze je content delen. Bouw een relatie op met je volgers. Grote kans dat zij jouw merk dan nog meer supporten.

Laat werknemers en collega’s je content delen en promoten

Zorg ervoor dat al je collega’s je sociale media-pagina’s volgen en dat ze alle berichten liken en delen. Het bereik van je berichten wordt enorm vergroot via het netwerk van je collega’s.

Adverteren

Tot slot kun je natuurlijk ook betalen voor meer bereik. Voor slechts een klein bedrag kun je jouw berichten op Facebook of Instagram, of een ander platform, al promoten. Richt je advertenties goed in. Zorg ervoor dat je een geschikte doelgroep uitkiest, die past bij jouw merk. Speel in op de interesses van deze doelgroep. Succesvol de boer op!

 

Meer hulp nodig met jouw social media? Of wil je dat wij gewoon met je sparren of helpen met een contentstrategie? Laat het ons weten!