Dit wist je nog niet over social media…

Maar liefst 96% van de Nederlanders is actief op social media. Een bijna 100% kans dus dat jouw doelgroep zich op een social media platform bevindt. En daarmee een van dé manieren om potentiele klanten te bereiken. Het onderzoeken waard, dus ;). Waar bevindt jouw doelgroep zich?

Bijna 80% van de tijd die gespendeerd wordt op social media, gebeurt via smartphones. Handig om rekening mee te houden als je bijvoorbeeld gaat adverteren. Advertenties moeten op mobiel goed te zien en te lezen zijn. Denk bijvoorbeeld aan verticale advertenties via Instagram Stories.

Social media is dé plek voor interactie met je klant. Meer dan op een website, is social media de plek waar je direct kunt praten met je (potentiele) klanten. En juist die interactie met je klanten zorgt ervoor dat je klanten vertrouwen en interesse krijgen in je diensten of producten. Op social media kun je dus echt praten met jouw doelgroep. Laagdrempelig en leuk. Tip: het ene platform leent zich beter voor interactie dan de ander. De betrokkenheid op Instagram is bijvoorbeeld tot wel tien keer groter bij merken dan de betrokkenheid op Facebook.

Instagram: de helft van alle Instagramgebruikers zijn dagelijks Dat zijn 3,4 miljoen Nederlanders per dag! HALLO!

Inspiratie haal je niet meer uit folders, maar van Pinterest! Pinterest heeft zo’n 3,5 miljoen gebruikers in Nederland. Het is een zoekplatform voor inspiratie. Met links in afbeeldingen zijn websites aan inspiratie gekoppeld. 93% van Pinterest gebruikers doet inspiratie op voor toekomstige aankopen. Een super platform om jouw webshop te promoten. 93% van Pinterest gebruikers doet inspiratie op voor toekomstige aankopen. Ook kun je via Pinterest jouw producten promoten.

 

 

NIEUW in social mediawereld. Ken je TikTok al?

Dit platform heeft inmiddels al meer dan één miljoen gebruikers in Nederland. Het is vooral populair onder jongeren, maar het is onvermijdelijk dat dit medium binnenkort een grote plek in het bedrijfsleven krijgt.

Benieuwd hoe je TikTok kunt inzetten als bedrijf?

Lees het hier.