Haak niet in op de crisis, maar ga in op de onschuldige gevolgen

In plaats van ingaan op de crisis, kun je ook kijken naar de onschuldige gevolgen: thuiswerken, hamsteren, handen wassen, afstand houden, te drukke publieke ruimtes, ouderen die moeten face-timen… Kun jij als bedrijf inspelen op deze gevolgen?

Samenwerken en creatief denken

Is het op het moment rustig binnen jouw bedrijf? Ga eens omdenken! Wat kun je klanten in deze tijd bijvoorbeeld wel bieden? En denk ook eens aan die onschuldige gevolgen. Liggen daar nog kansen voor producten of diensten? Wie weet kun je samen met een ander bedrijf wel iets ontwikkelen. Zo hebben wij in samenwerking met COMcept en Future Communication Het Online Communicatie Event gelanceerd. Een creatieve oplossing om te blijven communiceren met klanten in deze tijd!

Andere bedrijven steunen

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dus zorg ervoor dat je elkaar helpt. Online zichtbaarheid is op dit moment belangrijker dan ooit. Iedereen zit thuis op het internet, dus dat is de plek waar je moet zijn. Plaats op social media een bericht waarin jij vraagt om aandacht voor een ander bedrijf of merk, of een bepaald goed doel. Op deze manier help je niet alleen, maar betrek je ook de doelgroep van andere merken bij die van jou. Dat zorgt toch weer voor een stukje merkbekendheid. Die zogeheten engagement zorgt er ook weer voor dat het algoritme van bijvoorbeeld Instagram je oppikt en dat je daardoor vaker getoond wordt binnen je doelgroep. Een win-win situatie!

Blijf bij jezelf

Als je communiceert, blijf dan vooral dicht bij jezelf. Neem niet klakkeloos de tone of voice van de overheid over, maar communiceer met je merk zoals je dat altijd hebt gedaan.

Een dag niet gelachen…

Gepaste humor mag best. Het werkt tegen stress en houdt mensen op de been. Ontzettend belangrijk om in te zetten dus!

lachen

Tot slot, doe iets!

Voor ondernemers is deze crisis hét moment om actief te zijn. Enerzijds om je bedrijf door de crisis heen te loodsen, anderzijds om anderen te helpen. Bovendien, misschien heb je nu iets meer tijd om je voor te bereiden op drukkere tijden. Er zijn genoeg manieren om nieuwe klanten aan te trekken, maar blijf wel creatief en ontdek nieuwe manieren. Vind je het eng om te vloggen of om iets grappigs te posten? Dit is het perfecte moment om te oefenen en om het uit te proberen. Blijf actief en verstop je vooral niet.

We schrijven een stuk over 5 dingen om juist nu op te pakken! Actie-modus-aan.

Nog meer inspiratie.

Creatief Strategen Marcella en Dennis gaven in een webinar ‘Merkwaardig in crisistijd’ tips en voorbeelden van een aantal merken die slim of humoristisch inspeelden op de corona crisis en zo bekendheid creëerden.

Bekijk hier het Webinar

Merkwaardig