Ideeënsex, lekker en snel!

Terwijl ik een halfuurtje hardloop door het Wezenlandenpark in Zwolle (lees, mijn longen binnenstebuiten hijg), ploppen ze een voor een op. Helaas geen pen op zak om ze op te schrijven. Zit je vervolgens anderhalf uur later in een kantoortje op drie-hoog-achter met een team te brainstormen, zijn ze ineens ver te zoeken. Ideeën. Je kent het vast wel… soms zit je hoofd d’r bomvol mee en als je wilt dat ze komen, dan komen ze niet! Ideeën bedenken blijft soms een lastig iets.

Ideeënsex

 

Kersverse, goede, originele ideeën zijn volgens mij het kapitaal van de toekomst, maar hoe kom je d’r op? Of beter gezegd, hoe kom je d’r af. Gelukkig biedt onze nieuwe brainstormmethode ‘ideeënsex’ de uitkomst. Ideeënsex? Yes, je leest het goed IDEEENSEX. Het klinkt niet alleen fantastisch en verleidelijk, dat is het ook! Want, met deze methode krijgt zelfs de minst ik-ben-niet-creatief-genoeg-persoon nog de meest geniale ideeën op tafel. Het proberen waard dus.

 

Hoe werkt het? Het is heel simpel. Je hebt een onderwerp waar je graag over wilt brainstormen. Dit ontwerp is het lijdend voorwerp voor een flink potje ideeënsex. Dwing je zelf iedere dag 4 ideeën te bedenken en schrijf ze op. Inderdaad, een moetje. Je kan dit alleen doen, maar de vraag ook bij collega’s neerleggen. Iedereen bedenkt dus iedere dag 4 ideeën. Aan het einde van de week heb je dus 5 x 4 ideeën = 20 ideeën. Op vrijdag plan je vervolgens een uurtje ideeënsex (met of zonder bier). Iedereen neemt z’n 20 ideeën mee, met als resultaat: een berg nieuw kapitaal. En dan begint het, dan is het tijd voor ideeënsex. Tijdens dit uurtje probeer je elkaars ideeën te combineren en tot één hoogtepunt te brengen. En dan rollen er de meest geniale combinaties uit.

 

Het werkt echt, kan ik uit ervaring spreken. Het is snel, effectief én het kan op ieder moment van de dag. Lekker toch? Ik ben benieuwd wie er durft, ik daag je uit!

 

Geschreven door: Lotte Nijland