Vraag

We willen ons communicatie en creatief concept herijken en vervolgens intern in de organisatie beter laden. Maar hoe zorgen we ervoor dat alle medewerkers één verhaal en uitstraling naar buiten brengen?

Oplossing

• Aanscherpen communicatie en creatief concept
• Twee fysieke merk-workshops
• Interne e-learning
• Fysieke communicatiekaart

Resultaat

Een organisatie die zich consequent als één merk uitdraagt

Zodra je merk staat, is het belangrijk dat deze consequent uitgedragen wordt. Ook door alle medewerkers. Eén lijn in communicatie en uitstraling. Maar hoe zorg je daarvoor? Met die uitdaging hebben we Menso geholpen!

Opfrissen huisstijl en communicatieconcept

We zijn begonnen met het opfrissen van de huisstijl en het communicatieconcept (hoe het merk praat). Deze documenten waren in 2018 vastgelegd en toe aan vernieuwing! In een sessie hebben we samen gekeken naar wat nog past bij Menso en wat inmiddels beter kan.

Collega’s meenemen: workshops, e-learning en communicatiekaart

Nadat het opfrissen van de huisstijl en het communicatieconcept is aandacht besteed aan het betrekken van medewerkers. Hoe zorgen we dat iedereen weet hoe Menso eruitziet en dat ook communiceert als Menso?

We organiseerde twee fysieke workshops, een interne e-learning en geprinte communicatiekaart.

Communicatiekaart

Als afsluiter kreeg iedereen na afronding van de workshop of het volgen van de e-learning een communicatiekaart. Daarin staat kort en bondig hoe Menso communiceert. Handig om er snel bij te pakken!

Het resultaat? Enthousiaste medewerkers en een organisatie die weet hoe ze zich als één sterk merk naar buiten brengen!
< Ga terug naar alle cases