aarrow-animation-downarrow-background arrow-down arrow-left arrow-rightarrow-upcheck check chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closepause-solidplay-arrow plusradio search-glass third Video bekijken

Video en animatie waar je u tegen zegt

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een video of animatie zegt nog veel meer! Dat is ook dé reden om te kiezen voor deze contentvorm. Er komen verschillende manieren van communicatie bij elkaar en er is heel veel mogelijk. Gesproken tekst, aansprekende beelden, graphics, typografie, muziek. Daarmee zet je gevoel en een verhaal neer. Laat je videocontent maken bij VILLA5.

De kracht van video en animatie

Even snel een video of animatie bekijken kost veel minder moeite dan het lezen van een tekst. Je kan veel informatie overbrengen in weinig tijd, het is beter te begrijpen en het wordt beter onthouden. Met video kan je een realistisch beeld geven van de werkelijkheid. Met een animatie kun je een nieuwe werkelijkheid creëren. Ook een combi is mogelijk. Animaties in een gefilmde wereld geven een extra dimensie. Daarom is een video laten maken erg effectief.

Check onze showreel

Soorten video’s en animaties

Er zijn veel soorten video’s en animaties in te zetten voor wat je wil bereiken. Wij denken daarover natuurlijk met je mee. Voordat we beginnen met de uitwerken maken we eerst een videostrategie. Een paar voorbeelden van verschillende video’s:

Merkverhaal, logoreveal of huisstijlreveal

Wil je je nieuwe merkstrategie, een nieuwe naam,  een nieuw creatief concept of huisstijl lanceren dan is een reveal een mooie toepassing. Je kan collega’s, klanten of stakeholders echt meenemen in je nieuwe verhaal. Een animatie, al dan niet gecombineerd met filmbeelden, is een goede manier om je merk te lanceren.

Brandvideo

Neem de kijker mee in het verhaal van jouw organisatie. Versterk je merk! De ‘why’ van je organisatie staat in deze video centraal. Het draait om sfeer en gevoel. Dit type video is mooi toe te passen op de ‘over ons’ pagina op je website, in presentaties en bij een kennismaking met nieuwe partners en collega’s.

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm is de elevator pitch van een bedrijf. Dit kan een video of een animatie zijn of een combinatie van beide. Het doel van een bedrijfsfilm is om kort en bondig uit te leggen wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Heel concreet en to-the-point. Bedrijfsfilms zie je vaak terug op de website en in presentaties.

Video en animatie gaan hand in hand

Explainer video of explanimation

Ook wel uitlegvideo of -animatie genoemd. De naam zegt het al, deze vorm wordt gebruikt om een ingewikkeld of gelaagd verhaal duidelijk uit te leggen. Denk aan video’s die uitleggen hoe iets werkt, hoe je iets moet gebruiken of die uitleggen hoe processen verlopen. Door de combinatie van tekst en beeld is informatie beter te begrijpen.

Geanimeerd jaarverslag

Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het verzamelen en presenteren van de jaarcijfers. Maar wie leest die rapporten echt? En wat onthoudt men daarvan? Door de belangrijkste jaarcijfers in een animatie te presenteren maak je het de lezer een stuk makkelijker. Saaie cijfers gaan opeens leven en spreken meer tot de verbeelding.

Headervideo voor je website

Pak je doelgroep direct in zodra zij op je website komen met een krachtige headervideo. Je kan meteen veel meer over jezelf vertellen dan wanneer je daar alleen een foto plaatst. Inspireer en prikkel je doelgroep.

Social media posts

Bewegend beeld trekt meer aandacht dan stilstaand beeld. Zeker wanneer je scrolt door je tijdlijn op je favoriete social media platform. Vaak hoeft dit helemaal niet ingewikkeld te zijn. Geanimeerde tekst doet al heel veel. Het is vooral belangrijk om de kijker te grijpen in de eerste 10 seconden. Wat past hangt af van het doel dat je wilt bereiken en wat je wilt vertellen.

Klantverhalen en reviews

Klantverhalen en reviews zijn een krachtig wapen. Steeds meer aankopen of de keuze voor een organisatie worden online gedaan. Overtuig jouw klanten en potentiële klanten van jouw kracht.

 ….. en natuurlijk meer. Ga met ons in gesprek!

Samenwerking partners

Ieder z’n vak! Waar wij ons focussen op het bewaken van jouw verhaal en merk, te gekke concepten, graphics voor animaties en de content vertalen anderen dit naar bewegend beeld. Een vak apart. We hebben de kennis, maar werken voor de uitvoering bewust samen met specialistische partners zoals STUDUO. Zij adviseren mee over de strategie voor de video of animatie en verzorgen de uitvoering. Een fijne samenwerking. Wij geloven dat focus leidt tot kwaliteit. Het beste uit alle werelden!

IJzersterke video?

Check deze ook ‘ns
Supporter én creatieve sparringpartner

FC Emmen

Lekker opvallen met een FUT-pack-opening
Dit is een test
Video bekijken
Bekijk case
Bekijk bericht
Bekijk pagina
Google maps