Vraag

Hoe zetten we het nieuwe zwembad in Emmen op de kaart?

Oplossing

Een heldere positionering voor het nieuwe zwembad. Het logo uitrollen naar een compleet communicatie- en creatief concept. Een spetterend eventplan voor en ondersteuning bij de opening van het nieuwe zwembad.

Een stevige basis, waardig afscheid van het oude zwembad en knalopening waar niemand omheen kon! En een creatief partnership dat voortduurt.

Resultaat

Een stevige basis, een waardig afscheid van het oude zwembad, een knalopening waar niemand omheen kon en een creatief partnership dat voortduurt!

Aquarena in Emmen. Een heel gaaf nieuw zwembad aan de Meerdijk in de gemeente Emmen! Moderne en duurzame faciliteiten en een groot aanbod aan aquasporten. Voor jong en oud!  

Maar hoe positioneer je zo’n nieuw zwembad? Hoe zorg je ervoor dat iedereen het nieuwe Aquarena straks kent en komt ontdekkenDan is er ook nog de opening. Hoe zorg je voor een echte knaller?! Een heleboel vragen waar wij met Aquarena tijdens een eerste creatieve sessie mee aan de slag gingen! 

De verhuizing van het zwembad was hét moment voor Aquarena om de communicatie en uitstraling van het zwembad aan te pakken en aan te laten sluiten bij de nieuwe plek en faciliteiten. De verhuizing betekende dus niet alleen een nieuwe locatie, maar ook een andere focus, een fris interieur en nieuwe mogelijkheden. En een nieuwe positionering die we samen met de medewerkers bouwden.

Opening

We werkten een communicatieplan uit om de nieuwe positionering uit te dragen, voor de sluiting en opening van het zwembad en het proces hiernaartoe en hielpen met de uitrol. Het concept voor de opening werd een feestweek voor (trouwe) zwemmers, met als afsluiter de officiële aftrap op 19 oktober 2019. Tijdens deze aftrap opende de wethouder de nieuwe baden. Er waren speeches, het personeel hield een trommelshow, er waren zeemeerminnen en een spectaculaire lichtshow met danseres boven het water. Zij opende het water officieel met een eerste plons!

Structurele creatieve denk- en doekracht

Vanaf het moment dat we Aquarena een fris jasje gaven en een knalopening organiseerde, zijn we het zwembad op marketinggebied blijven ondersteunen. We helpen de dames van communicatie met een marketingstrategie, ondersteunen hen met social media (strategie, contentplanning en kant-en-klare templates) en geven op aanvraag middelen vormDe dames kunnen ons altijd bellen! Zo sparren we om te zoveel tijd over leuke ideeën. Een echt creatief partnership!