aarrow-animation-downarrow-background arrow-down arrow-left arrow-rightarrow-upcheck check chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closepause-solidplay-arrow plusradio search-glass third Video bekijken
Robijn Cases

Een beleid dat eruit knalt

Klant
Stichting Robijn
Uitdaging
Hoe delen we ons beleid op een duidelijke en opvallende manier?  

Stichting Robijn, een organisatie voor openbare basisscholen. Met zo’n 2200 leerlingen en 225 medewerkers, in IJsselstein en Nieuwegein. Kinderen laten schitteren, dat is hun belangrijkste doel. Maar hoe zorgen ze ervoor dat alle leerlingen, ouders en andere betrokkenen hun doelen en waardes weten én begrijpen? We gingen aan de slag!  

 

Robijn Cases

Een duidelijk beleidsplan

Een richtinggevend document, dat er ook nog eens goed uitziet. Waardoor onze doelen en keuzes duidelijk worden. Voor iedereen! Deze vraag legde Stichting Robijn bij ons neer.

De inhoud lag er. Stap 1: meelezen en redigeren. Voor een duidelijk en goed te volgen beleid. Voor iedereen 😉 Daarna de opmaak! Zodat die de doelen en keuzes uit de tekst versterkt, 1 + 1 = 3.  

Zo ging dat

Op naar Nieuwegein. Daar had Leonie een aftrapsessie samen met de communicatiefunctionaris en bestuurder van Robijn. Even de koppen bij elkaar. We bespraken de inhoud, stijl en meer. Hup! Boordevol info terug naar ons creatieve honk.

Allereerst lazen we mee en redigeerden we de tekst. Eindstand? Een duidelijke tekst en een goed te volgen beleid. Deel 1: check! Stap 2 was de opmaak. We maakten een eerste concept en Robijn keek mee. Hier kwamen we er meteen achter dat we nog niet helemaal op 1 lijn lagen. Tijd om in te grijpen! Opnieuw staken we de koppen bij elkaar, waarna het weer als een trein liep.

Case Robijn

Uitstraling

Op basis van de huisstijl gingen we aan de slag. De oude vertrouwde stijl vulden we aan. Van een extra lettertype tot de fotografie en illustraties. Alles om wat meer beleving en het speelse karakter van het basisonderwijs door te voeren in het beleid. Zo ziet dat eruit!

 

Case Robijn
Robijn Case
Robijn Case

In één opslag duidelijk

We leverden een strategisch beleidsplan op. In een mooi en speels jasje! Een dat helemaal aansluit bij de wensen van Stichting Robijn.

In het plan vind je onder andere een infographic. Deze werd ook als poster opgeleverd om op te hangen in de scholen. Winwin! Zo is alles in één opslag duidelijk, voor iedereen.

100% Gerecycled papier

Na het lezen van het beleidsplan zijn álle waarden en doelen van Stichting Robijn duidelijk. Het milieu is 1 van de focuspunten. Daarom kozen we samen met Robijn voor 100% gerecycled papier. Deze milieubewuste keuze sluit naadloos aan op het beleid. Zoals het hoort!  

Benieuwd naar meer? 

Een gouden glinstering aan de rand van Twente

Gemeente Twenterand

Jezelf als werkgever onderscheiden met een campagne
Het unieke eilandgevoel, dichterbij dan je denkt

Koopmans

Naam, logo, huisstijl en campagne voor de verkoop van nieuwbouw
Stralen van Amsterdam tot Madrid

Solar Today

Ontwerppartner voor online en offline middelen
Impact maken met Tijd voor Elkaar

Grolsch

Interne campagne voor het werven van vrijwilligers
Dit is een test
Video bekijken
Bekijk case
Bekijk bericht
Bekijk pagina
Google maps