Vraag

We zoeken veel nieuwe collega’s. Kunnen jullie ons helpen met een aantrekkelijke wervingscampagne?

Oplossing

Werkgeversmerk en campagneconcept en -plan!

Resultaat

Opvallende wervingscampagne met unieke boodschap en uitstraling

Dus, werk aan de winkel! De Trans vroeg ons een aantrekkelijke arbeidsmarktcampagne te bedenken, op te zetten en uit te voeren.

 

Stap 1: werkgeversmerk en een heldere boodschap

Voor een goede campagne is het belangrijk om helder te hebben wat je wil vertellen. Jouw verhaal als werkgever. Daarom zijn we gestart met een werkgeversmerk voor De Trans. Wie zijn jullie als werkgever en wat maakt jullie uniek? Door sessies met communicatie, HR en managementleden en aparte interviews met collega’s uit allerlei afdelingen hebben we een werkgeversmerk neergezet. Met daarin:

  • Associatienetwerk
  • Werkgeverswaarden
  • Werkgeverskwaliteiten
  • Unique Buying Points (wat heeft De Trans te bieden en waarom willen mensen voor de organisatie werken?)
  • Werkgevers verhaal (corporate story)

Een heldere positionering en sterk eigen verhaal:

Laat De Trans jouw zorg zijn!

Overkoepelende uitkomst sessies en interviews:

De Trans is in ontwikkeling, we zoeken mensen die willen veranderen en actief mee willen denken over onze zorg. Daar is binnen De Trans ook ruimte voor.

Stap 2: doelgroepen in kaart en buyer persona’s

Nadat het verhaal stond hebben we de doelgroepen voor de campagne in kaart gebracht. Welke mensen willen we werven? Wat weten we van hen, waar zitten ze en wat speelt er bij hen? We hebben vier persona’s uitgewerkt met daarin: demografische gegevens, achtergrond, opleidings- en ervaringsniveau, karaktereigenschappen, interesses en triggers.

Ook aan de slag met Employer Branding? Een sterk merk, knallende arbeidscampagne of aantrekkelijke middelen? Net wat jij maar nodig hebt. Wij helpen!
< Ga terug naar alle cases