aarrow-animation-downarrow-background arrow-down arrow-left arrow-rightarrow-upcheck check chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closepause-solidplay-arrow plusradio search-glass third Video bekijken

Historie tot leven brengen

Klant
Landgoed De Groote Scheere
Uitdaging
Hoe vertellen we de geschiedenis van Landgoed De Groote Scheere aan bezoekers?

Historie zien én voelen

Wie op Landgoed De Groote Scheere rondloopt voelt het direct! De rijke geschiedenis van een cultuurlandschap. Langs de zandpaden vind je eeuwenoude boerderijen. Elk detail, elk huis vertelt een eigen verhaal. En die verhalen moeten verteld worden, zodat ze bewaard blijven. Aan ons de taak hier het juiste format en middel voor te bedenken!

Plan van aanpak

Stap 1: Informatie en verhalen verzamelen

We zijn gestart op locatie. Zelf het cultuurlandschap beleven. Met alle zintuigen aan. Een groepje bewoners leidde ons rond en vertelden ons van alles over de geschiedenis van deze plek. We pakten de kaart erbij en noteerden alle belangrijke gebeurtenissen en feiten.

 

Stap 2: Concept en verhalen maken

Bomvol informatie keerden we terug naar ons creatieve honk. Tijd voor een brainstorm! We bedachten het format: een verhalenpad bestaande uit een route van 5 of 7 kilometer. Langs die route komen op belangrijke plekken panelen met informatie. Zodat je letterlijk dwars door de historie van Landgoed De Groote Scheere loopt.

Stap 3: Wat vinden bewoners ervan?!

Het idee was geboren. Nu mochten de bewoners er iets van vinden. We namen ze mee in het concept, routes en de verhalen tijdens een bewonersavond op Landgoed De Groote Scheere. Bingo! De bewoners waren enthousiast. Belangrijk, want de routes lopen door het landgoed waar zij wonen. Meteen de beste ambassadeurs voor de routes.

 

Stap 4: Panelen ontwerpen en plaatsen

We maakten het ontwerp voor de panelen. Natuurlijk in huisstijl van het landgoed! Met teksten en beelden. Toen de panelen klaar waren is het Verhalenpad gelanceerd. Door de baronessen die vroeger op het landgoed woonden.

 

Benieuwd naar de geschiedenis van Landgoed De Groote Scheere? Loop de routes! Ze starten en eindigen beide bij pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve.

Ook historie tot leven brengen?

Als één sterk merk naar buiten

Menso

Opfrissen huisstijl, copy concept en dit intern laden bij alle collega's
Stralen van Amsterdam tot Madrid

Solar Today

Ontwerppartner voor online en offline middelen
Dit is een test
Video bekijken
Bekijk case
Bekijk bericht
Bekijk pagina
Google maps