Vraag

We hebben hulp nodig bij het verkopen van ons nieuwbouwproject. Wat voor unieke projectnaam geven wij hieraan? En wat voor uitstraling en middelen passen hierbij?

Oplossing

Naamcreatie, logo en huisstijl, opvallende campagne en een bijpassend marketingcommunicatieplan.

Resultaat

Een lopende campagne die staat als een huis. Met in de eerste week al 60 inschrijven op 20 woningen!

Voor het introduceren van een nieuwbouwplan is natuurlijk een opvallende en eigen uitstraling nodig. Eentje waar huiszoekers niet omheen kunnen. Meteen van in de ban raken. Waar een hele campagne op gebaseerd kan worden. Dat hebben we voor Koopmans gedaan. 

Een goed begin is het halve werk!

We zijn begonnen met een creatief startgesprek. In dit startgesprek hebben we allerlei relevante info opgehaald over de locatie, de markt, de doelgroep, type woningen, ambitie en USP’s (onderscheidende eigenschappen van, in dit geval, het nieuwbouwproject). In dit gesprek hebben we het ook gehad over de naamgeving en uitstraling van het project. 

🏝️ Het unieke eilandgevoel, dichterbij dan je denkt 

Dit nieuwbouwproject in de Schelpenbuurt is meer dan het verkopen van een aantal woningen. Want Zeewolde heeft het allemaal: een lange kustlijn met vele stranden en uitgestrekte natuur waar je eindeloos kunt struinen. Het project is gelegen op een zogenoemd wooneiland, omringd door water. De perfecte plek voor mensen die van rust, ruimte, groen en water houden! Precies dit maakt wonen op dit nieuwe plan van Koopmans zo uniek.  

 

Uitstraling campagne  

Met die info ging onze studio aan de slag met een logo en huisstijl voor het project. Die het juiste gevoel zouden opwekken voor dit nieuwbouwproject.

Geïnspireerd door Noordhoren

Het logo en de stijl zijn geïnspireerd op de naam: Noordhoren. Een Noordhoorn is een zeldzame, elegante schelp. Hoe noordelijker je in ons land op zoek gaat naar de Noordhoorn, hoe groter de kans is dat je ‘m tegenkomt. De Schelpenbuurt heette voorheen het Eilandenrijk Noord en je raadt ‘t al: de buurt ligt in het noorden van de wijk, dat kan geen toeval zijn! Om het beeldmerk zie je lijnen. Deze lijnen visualiseren de twee bruggen die je over moet, voordat je bij het project Noordhoren komt.  

Twee beeldmerken voor twee type woningen 

Bij het startgesprek werd ’t ons meteen duidelijk dat dit nieuwbouwproject ging om twee type woningen. Die gaven we binnen de campagne verschillende namen en een eigen beeldmerk, voor onderscheid en herkenbaarheid:

  • de houten rijwoningen = Kwartiermeester
  • de twee-onder-een-kap woningen = Commandeur.

Beide beeldmerken zijn opgebouwd met lijnen en vormen uit het projectlogo Noordhoren. Zo is alles écht een geheel.

Campagnemiddelen

Deze ultieme woonhotspot hebben wij body gegeven door het creëren van:

  • een website (noordhoren-zeewolde.nl in samenwerking met StandOut)
  • een (verkoop)brochure
  • een contentkalender
  • eigen fotografie
  • ambassadeursverhalen
  • een prijslijst

Samen staan we sterk 

Vanaf de start van dit project zijn onze creatieve denkers en doeners samen met het team van Koopmans aan de slag gegaan. Een nauwe samenwerking, met ook veel betrokkenheid vanuit de klant. Dat zorgde voor (hele) korte lijntjes, we wisten elkaar op wat voor manier dan ook snel te vinden. Zo zien wij het ‘t liefst!

“Het was erg prettig samenwerken met VILLA5 en we zijn super tevreden met het eindresultaat!” – Niels Lonink, Koopmans
Ook op zoek naar een gaaf campagneconcept? Bel of mail!
< Ga terug naar alle cases