aarrow-animation-downarrow-background arrow-down arrow-left arrow-rightarrow-upcheck check chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closepause-solidplay-arrow plusradio search-glass third Video bekijken

Het kompas voor scholen

Marketingcommunicatie is toch iets voor commerciële bedrijven, niet voor scholen? Hoezo? Het is juist onmisbaar! Op elke school staat het kind centraal en elke school streeft naar een positief onderwijsklimaat. Ook hebben ze allemaal kwalitatief goed onderwijs en enthousiaste docenten. Dit willen scholen ook graag laten zien. Hoe moeten ouders en verzorgers dan kiezen?

Wat is het verhaal van jouw school?

Een onderscheidend antwoord op deze vraag zorgt voor sterke communicatie. Hoe unieker jouw verhaal, hoe eenduidiger je kunt communiceren, hoe beter je kunt bouwen aan een sterk imago.

Het communicatiekompas van VILLA5 biedt jouw school de kans om vast te leggen wie je echt bent. We leggen vast waarom de doelgroep, de leerlingen, voor jouw school moeten kiezen. Het geeft richting, gevoel en focus voor scholen. We beschrijven o.a. het schoolprofiel, belangrijke waarden, onderscheidende voordelen en vertalen dit naar een krachtig schoolverhaal. Hierin komt alles samen. Zo kun jij eenduidig communiceren richting huidige en toekomstige leerlingen, ouders en personeel. Het is dé basis voor al je communicatie-uitingen.

‘Zoek naar het kompas voor scholen.’

Zo gaan we te werk 

Met maximaal 6 mensen die het leuk vinden om mee te denken en bereid zijn om te delen vormen we het creatieve kernteam.

Voorbereidende sessie
We vragen elk lid van het kernteam om vooraf een online vragenlijst in te vullen. We gebruiken deze inbreng voor de creatieve sessie voor scholen.

Creatieve sessie
Onze creatieven gaan samen met het kernteam aan de slag. Tijdens een sessie van 2 uur gaan we brainstormen, sparren, inspireren, overwegen, duiden, keuzes maken. Samen op zoek naar de boodschap en het verhaal door een flink staaltje co-creatie.

Na de sessie zijn wij aan de beurt. Wij gaan op basis van alle input het schoolverhaal strak trekken.

Opleversessie
Tijdens de opleversessie presenteren we het Communicatiekompas waarin het verhaal is vastgelegd. Na de sessie leveren we een handig document op met het schoolverhaal.

Aan de slag met jouw kompas?

Check deze ook ‘ns
Dit is een test
Video bekijken
Bekijk case
Bekijk bericht
Bekijk pagina
Google maps