aarrow-animation-downarrow-background arrow-down arrow-left arrow-rightarrow-upcheck check chevronArtboard full half image_text Afbeelding + tekst image Afbeelding minusnotification-closepause-solidplay-arrow plusradio search-glass third Video bekijken

Een gloednieuwe naam voor jouw merk

Nike, Mc Donalds, Douwe Egberts, HEMA of Bol.com. Je kent ze wel ;). Merken met naamsbekendheid. De tijd heeft ze geholpen om naamsbekendheid te creëren. Maar er is ook zeker over nagedacht. Tegenwoordig is het vinden van een goede en originele naam best een uitdaging. Want er bestaan er al héél veel. Maar gelukkig: VILLA5 to the rescue. Met een flinke brainstorm en speurwerk vinden we altijd een unieke parel voor jouw merk.

Een naam moet raken

We hebben maar een fractie van een seconde nodig om een mens, product of merk te beoordelen en daar allerlei associaties bij te verzinnen. Daarom moet een goede merknaam of bedrijfsnaam raak zijn. Misschien beschrijvend of associatief, maar zeker onderscheidend en gemakkelijk te onthouden. Eentje die lekker bekt. En dan willen we natuurlijk ook nog dat de domeinnaam vrij is. Het lukt nog steeds!

Betrek de organisatie

Het is leuk om bij zoiets belangrijks als een nieuwe naam jouw eigen organisatie te betrekken. Dit kan je vooraf doen en/of bij het beslissen. Medewerkers kunnen van tevoren zelf wat namen aandragen of ze stemmen achteraf mee over de nieuwe naam uit een top 3. Daaruit komt een winnaar, zelf gekozen!

Merknaam methode

Je leest het goed, een goede naam bedenken doen onze creatieve denkers en doeners met een eigen methode. Zo werkt het:

 

Stap 1: Creatieve aftrap

In deze sessie bepalen we de uitgangspunten en kaders voor de nieuwe naam. Waar moet deze aan voldoen? Wat voor soort naam moet het worden en welke vinden we mooi? Met die input gaan wij aan de slag!

Stap 2: Interne mega brainstorm

That’s where the magic happens. Mogelijke namen checken we op beschikbaarheid (URL) en of ze al gebruikt worden. Uiteindelijk blijven er ongeveer 8 over.

Stap 3: Presentatiemoment

We presenteren de 8 namen met toelichting aan de projectgroep.

Toe aan een naam die raakt?

Check deze ook ‘ns
Dit is een test
Video bekijken
Bekijk case
Bekijk bericht
Bekijk pagina
Google maps